Jag fick en kommentar!!!!!!!!

Jag fick en kommentar som frågade om min Header var seriös eller oseriös? :((

ser inte ni att den är seriös?
Jag blir fan ledsna på er nu! :(
det är ju för fan den finaste headern jag har haft!!! :(

Tänkte bara ge er lite info ..


ni vet att hela new york är sönderblåst va?
ni vet att jag ligger i sängen i skrivande stund va?
ni vet att jag tycker att jag är rolig även om alla andra tycker jag är döds tråkig?
ni ve att jag fick höra en gång att jag var i jämförelse med Obama i rolighet?
ni vet att jag glömde ett t precis ovanför va?
ni vet att jag just skrev 4 sidor om moi va ?
ni vet att jag hatar franska va?
ni vet att jag bara har 4 läckberg böcker kvar va?
ni vet att jag saknar min pojkvän va?
ni vet att clara är min bästa vän va?
ni vet att ni tycker detta var meningslöst?
ni vet att ni tänker vafan läste vi de här för?
ni vet att jag ska sluta nu va ?

bra!

Ny header. Av finaste vän!

Min fina vän .. har gjort en header till mej. Super fin!
Jag har lovat henne att ha den i minst en vecka. Och jag har lovat er att om jag fick en ny design skulle jag blogga mer.. Så ny Hedaer = Mer bloggning.
uyeah!

Jag har fått hosta igen!

Jag är himla dålig på detta .. ge mej en design!


Ingen rutin än!


Jag har fortfarande inte fått in rutinen till skolan. Det är fan hemskt. Alltså, inte skolan, men att gå upp på morgonen. Haha.
Igår och i måndags var jag på läger i Gullbranna med klassen, det var super trevligt. Men jag sov knappt någonting på natten. Så jag har bara sovit inatt, och precis gått upp. Känner mej lite sådär halvt seg idag.
I eftermiddag hade jag tänkt försöka hinna kolla på modecastingen med Kenza & Wijk, men jag har ingen aning om jag hinner, för jag slutar så himla sent. Stan ska jag iallafall till, för jag måste köpa nytt spotify!

Nu ska jag packa väskan, sminka mej, fixa håret och äta något. Sedan ska jag kila iväg till bussen! 
Förresten: På fredag är det bara 3 veckor kvar till Lasse!
Och nästa helg ska jag till Älskling!
Och den 24 ska jag till bokmässan!
Och jag MÅSTE ha idrott varje vecka!
Och jag har inte tid att sitta här!


CIAO!


 

Garderobs påfyllning och inga bröst!

Nytt i garderoben. 3 för 99. Underbart!

 

Hade långklänning igår. Mörkblå. Det värsta med den är att jag inte får några bröst. Eller, de försvinner ner i kläninngen. Hatar det! Haha. :)

Att städa garderoben ..

Igår var jag i Helsingborg på IKEA & Väla. Köpte en ny garderob, min gamla var lite för liten och himla opraktiskt. En ny garderob, i storleken större resulterade i att jag fick möblera om i mitt rum för att den skulle få plats. Haha. Hela dagen igår gick ut på att först shoppa och sen städa och ändra om.

Att städa min garderob är inget kul. Kläder överallt i hela rummet, haha.

 

Ungefär såhär kan det se ut ..

Men efter städning, garderobsflyttning och allt så blev det faktiskt bra. Ändrade plats på sängen och tog bort lite bokhyllor. Jodå.. jag är nöjd nu. (Har även ben på sängen)

 

 

Jag trivs nedanför Hellström, Winnerbäck och Jensen!

 

 

JAG HAR HITTAT DEM!!

Jag har aldrig letat på youtube innan. Idag provade jag. Idag hittade jag ..


♥♥♥♥♥

Lasse jag tror jag förstår dej ...



Ingen kommentar. Bara att lyssna .. och jag vet inte.

Tänder en cigg fast i smyg ..



Egentligen är det bara att lyssna och njuta. Den här låten är så himla bra.
Det där med att först ' Vill du ligga med mej då? ' och nu ' 50 Kvm ' ..

I mitt huvud blir det först att han försöker få någon att ligga med honom, nu har han kommit på att han kanske ska flytta ihop med någon också. Smart kille!

Eric är grym. Han har grym röst och han är sjukt duktig. Han är så himla ful, men jävla vilken stil den mannen har! Ja, man får kalla han man, han är ju faktiskt 40 år den gubben! Haha. :)

Och för att skryta lite så fick jag och Clara en väldig ögonkontakt med honom under RixFM festivalen. Kan vara att vi var de enda som syntes och hördes och hoppade mest där vi stod. På den sidan av scenen, iallafall under hans låt. Tro det eller ej, men så var det! Det finns vittne till detta!

Winnerbäck om mindre än en månad!

 

Tanken av att det bara är några veckor kvar till Winnerbäck-konserten är helt galen. Jag har längtat sen jag fick veta om höstturnén och snart är den här!  Jag förstår inte det. Åh, fina Lasse. Äntligen ses vi igen!

Det ser ut  som det blir Peace&Love för mej nästa år också. Han ska dit! Har förhoppningar om att ATL också ska dit. Förhoppningar på Thåström. De sistnämnda kan jag nog dock glömma ganska snart ändå. Känns inte som han ska dit, men ATL kan ju alltid komma igen. Haha. :)

 

Men nu ser jag fram emot den 16 september med en fin konsert!
Och helgen efter då det är bokmässa! :D

Skola imorgon - men jag klagar inte!

Imorgon börjar skolan. Äntligen?
Nej, i år kan jag inte påstå att det är så mycket 'äntligen' över det hela. Jag är lite nervös men samtidigt väldigt nyfiken på klassen, lärarna och allt nytt. Börjar första året på sturegymnasiet imorgon. Det kommer bli himla roligt.

Jag tror att jag har fått en ganska bra klass. Ja, det kan ju inte bli värre än vad det har varit de 4 senaste åren. Jag har fått en himla bra schema också. Hoppas det kommer vara såhär nu hela terminen, helst hela läsåret. Riktigt skönt att börja så sent på måndagar och torsdagar. Och även himla skönt att bara ha två korta lektioner på fredagar.. Dock är det ju Idrott en utav dessa, men matte är roligt!

Nu ska jag försöka komma på vad jag ska ha på mej imorgon, ja.. JAG MÅSTE VETA SÅNT DAGEN INNAN, ALWAYS! Nästan till och med på helgerna.. även om jag bara ska vara hemma, så planerar jag det dagen innan. Haha! ♥

 

 

 

 

upp och göra fika!

Ja, man måste ju fika till allsång på skansen. Sista avsnittet för iår. Tråkigt men sant. Nästa vecka börjar alla andra bra TV-Program! Äntligen.
T.ex. Fångarna på Fortet, Parlamentet osv. Åh Emma Gillar! :D

Super duper snygga cam-bilder på mej. I en verison som säger ' Jag-borde-egentligen-ligga-under-en-varm-filt -och-kramas-med-en-fin-person-och-häva-i-mej-hostmedicin-för-jag-är-nog-sjuk-fortfarande'

Men imorgon börjar skolan igen. Kl. 10 som tur är. Så får lite sovmorgon!

På måndag till tisdag ska jag och min nya klass sova över på ett ställe, kan ju bara bli bättre än 8&9an iallafall. Haha. Det blir nog bra. Det blir nog super bra. Jag har känslan av det iallafall! :)

Igår fick jag övningsköra för första gången ...

 

 

 

Jodå, som ni ser på första bilden så övningskörde jag helt själv! Himla häftigt. Det gick ungefär i 3km/h. Ganska fort för att vara mej! :)

 

På andra bilden ser ni något som ska likna en kycklingsallad. Skit i den. Det jag vill ha fokus på är min LOKA med smak av COCOS!

Fick pussas och kramas med Älskling ♥

Igår fick jag kramas med min älskling framför ljudet av Oskar Linnros. Jag skrev bara ljudet, eftersom jag inte såg så super bra, för vi orkade inte stå så långt fram igår, även om Ebba försökte tvinga oss.
Jag hade en himla trevlig dag som började med shopping i Göteborg med Emelie. Bara jag och Emelie. Men vi tröttnade (såg ni? Jag tröttnade på shopping.. galet!), så vi gick bort till Liseberg istället. På väg till Liseberg går vi förbi en kort och sjungade Oskar Linnros.

-Jag: Åh, såg du vem det var? :D
-Emelie: Nej, vadå?
-Jag: HALLÅ? DET VAR OSKAR!!
-Emelie: Oskar ? Jaha.. var det han. Haha.


Haha. Hon skulle se Oskar Linnros med mej, men visste inte ens hur han såg ut. Framsteg.
Väl på Liseberg åt vi glass på Ben&Jerry's glasscafé. Bästa glassen. Sedan köpte vi åkband. Åkte så mycket vi kunde, tills vi tröttnade på det också. Då kom min fina älskling, hans bror och två av deras kompisar. Super trevliga allihop. 
Fick kramas och pussas lite med Fredrik innan vi drog oss in i folkmassan. Jag hade så jävla höga förväntningar inför konserten. Det var en ren besvikelse. Publiken var inte alls med och det var knappt nåt ös. Han sjöng bara i 1 timme och det var några fioler och mega fioler som förstörde musikens känsla, tyvärr! Men annars var han super bra. Han är ju grym. Lilla Oskar. Nyss 28 år fyllda. Vi sjöng 'Ja må du leva' för honom. ♥

 

Även om det var ganska mycket folk, så var det inget ös. Det var en ganska död konsert. Ungefär som Maggio konserten som sändes på TV:n i lördags. Haha!

Påtal om Maggio, så sjöng han även '17 år' :)

Oskar Linnros – Från och med Du
Oskar Linnros – Genom eld
Oskar Linnros – 25
Oskar Linnros – Din mamma
Oskar Linnros – Annie Hall
Oskar Linnros – Ack, Sundbyberg

Veronica Maggio – 17 år

och så sjöng han även en eller två nya låtar. Som jag aldrig har hört förr. ♥

©

Jag ska nog se en dokumentär om mitt liv nu ..

 

Jo alltså, jag har precis sett på Zlatan matchen. Den var inte alls bra. Men Milan vann i alla fall! :)

 

Nu ska jag kolla på en dokumentär om mitt liv. Ni vet, jag är lite som Pissie, jag spelar en annan människa i min blogg. Egentligen heter jag Carrie Bradshaw och är författare. Tänkte bara berätta det. En gång för alla. Så nu ska jag titta på Sex And The City. Filmen om mej!

Om jag inte byter ut den mot en kul komedi istället. Vi får se. Imorgon blir det en tidig morgon - ingen bloggning. Det blir shopping i Göteborg och sedan Liseberg.. Pussa lite på älskling och sjunga lite Linnros! Jodå. Det blir  nog bra! ♥

 

 

Idag snackar vi Zlatan.

Jag av alla, har absolut inte missat hans nya super snygga firsyr heller. Åh, han är så jävla snygg. Det går inte förklara.
Folk tittar snett och skrattar åt mej, varje gång jag nämner det. Att jag tycker att han är snygg alltså. Men han är himla snygg.

Ikväll är det Milan-Malmö. Måste se! Måste se! Måste se!
Jag hatar fotboll egentligen, men jag tittar ofta när Zlatan spelar. Ögongodis. Snygging. Skönhet. ♥

Snygging?
Ja!

Någon som gillar hår ?

Haha. Jag ser rolig ut nu.

Det kom en spindel i slutet av min duschning idag. De slutet när jag rakar mina ben. När jag har hunnit klart det första och ska precis börja på det andra, då upptäcker jag en mega spindel. Jag springer ut ur duschen. Hinner alltså inte raka de ena benet.
Så här ser jag ungefär ut nu:

 

Alltså man tänder ju på olika saker. Jag hoppas att det är någon som tycker det här är snyggt.. Långt hår på vänstra men inte på högra benet.

Det finns iallafall ett lent ben att ta på. Något positivt!

 

 

En vanlig matbords-diskussion

Det där när jag berätta för pappa vad jag heter på facebook...
Sånt som man faktiskt ångrar efter ett tag. Och sånt som mamma bara skrattar åt, för hon förstår att det är oseriöshet på hög nivå. I alla fall från min sida!

Vi har en diskussion om att man inte ska kalla sej själv bra, bättre eller bäst.

-Jag säger: ' Men pappa, vet du ? Jag heter Världens bästa Emma på Facebook .. '
-pappa svarar kort: ' mhm.. men du älskar dej själv. Egoist. '

Precis som att man inte ska göra det ? Hahah.

Min pappa är rolig ibland. Notera-ibland. :)

Marknadsgodis och fanta

Igår var en bra dag.
Jag var på marknad med Clara och hennes mamma. Det var super mysigt. Med mej hem följde en påse marknadsgodis. Super gott. Åt även en chokladbanan där. Vad är marknad utan banan och marknadsgodis? INGET.

Efter marknaden följde jag med Clara hem. Vi såg en super bra film. "En blomma i Afrikas öken", hette den. Den handlade om omskärelse på kvinnor och huvudpersonen som var Afrikan men kom till London och blev supermodell. Den var himla bra. Bättre än vad jag trodde faktiskt. Fick även god mat hos Clarisen. Kyckling. Mums.

Väl hemma igen, medicinerad med en utgången hostmedicin, en bisolvon tablett så satte jag mej vid datorn och spelade lite sims3 med ett glas fanta och min påse marknadsgodis.

Varken uppätet eller uppdruckit så slängde jag mej i sängen redan vid halv 1. Godnatt på mej.

Imorgon ska jag till Göteborg. Har nästan köpförbud också. HEMSKT!

 

 

 

jag har inga vapen att ta till

 

Lars Winnerbäck – Ingen soldat

Breaking Dawn trailer



Boken är bra. Filmen kommer bli bra. Älska älska älska. Det är galet. Jag hatar egentligen amerikanska filmer, men denna filmen är underbar. Men mest underbar är dem när man läst böckerna. Punkt slut!

Ändrade planer


Det blev inte stan idag med fina flickor.
Det blev bättre än så nästan. Det blir marknad med Clara. :)
Himla trevligt. Jag älskar marknader. Åååh, det är så mysigt!

Orkade inte fixa mej så mycket, satt upp håret, la på lite smink ( men bara lite, för jag har hostat sönder mina ögon så de svider riktigt mycket ), tog på mej ett par chinos o min svea-tröja.

 

Kan ju visa upp '' min nya '' mobil sålänge. Haha. Visst är den fin?
Det är Claras super gamla telefon, men ack vad bra den är. Kom ihåg att jag var så himla avundsjuk på henne när hon hade den i 6an. Nu har jag fått låna den, eftersom att min är sönder som vanligt.

Jusde.. En sak jag måste berätta när jag kommer hem. Om vad som hände när jag lämnade in min mobil!!

 

fina flickor.

Igår kom mina fina tjejer till mej en sväng på kvällen. Har varit isolerad i två dagar nu ju, pga. sjukdom. Idag är det bättre men fortfarande en jävla hosta. Hostan bidrog till röda ögon. Så himla tråkigt.
Idag ska jag försöka dra mej mot stan, fixa biljetter till MissLi som är på torsdag nästa vecka. Hoppas att fina flickor följer med mej idag. Behöver lite umgänge. Hehe. :)

På måndag ska jag till Göteborg, nej jag ska inte till pojkvän, jag ska se Oskar Linnros och Shoppa järnet nu innan skolan börjar. Behöver nya skor, ny väska, lite smink och lite kläder. Usch, det kommer sluta med en pank Emma. Får nog hålla i pengarna lite bättre ändå, och försöka tigga tågbiljett av min fina mor. Haha.
Oskar Linnros, åh, förra gången jag såg honom var för ett helt årsedan. Så himla längesen. Han är ju så grym!

 

Förra gången han sjöng, Vi kan gå geeenooom eeeeld, framför mina ögon var i regnet 2010. Han var så himla bra då. Underbart.

Förra året såg jag honom på Skansen också. Då var han också grym. Han stod precis framför mina ögon. Åh fina människa.

På Liseberg kommer han vara så mycket grymmare, för han kommer ha så mycket mer energi. Det är iallafall vad jag tror. Och jag tror inte jag kommer bli så besviken heller. Åh, jag längtar.

Shopping, Linnros, Älskling, Emelie.. Det blir nog en bra dag på måndag! ♥

 

Det var verkligen en av sommaren 2011's bästa kvällar.

 

Timbuktu – Allt grönt
Timbuktu – Ord och flera visor (feat. Albin Gromer)
Timbuktu – Malmö (feat. Chords)
Timbuktu – Kapitulera (feat. Susanne Sundfør)
Timbuktu – Ingenting enkelt (feat. Damn!)
Timbuktu – Dansa (feat. Jan Lundgren och Duo Panacotta)
Timbuktu – En high 5 & 1 falafel

 

Några galet bra låtar med min favorit Jason. Såg honom för en vecka sen. Det var magiskt. Han var så bra. Trodde absolut inte att han skulle vara så otrolig som han faktiskt var. Nu vill jag bara ha mer och mer utav honom.

 

Någon är sugen på att se Timbuktu och Hoffmaestro, det vill jag lova. Det blir nog inte så dock.

 

Samtidigt som jag sjöng med till Jason's underbara låtar, så höll min favorit pojk om mej. Det var så underbart. Fina vänner, finaste pojkvännen och fina lillebror. På en och samma plats. Kan det bli mycket bättre?
Nej. Jag tror inte det.


Det var verkligen en av sommaren 2011's bästa kvällar.
Absolut en av årets bästa konserter. Notera att jag bara sa en av årets bästa. har ju en som väntar på måndag, en på torsdag och en den 16 september. Fullspäckat schema.


 

 

"Men varför kändes hon friare än alla mina skolk?"

Det fanns en ung tjej som jobbade på gymnasiet där jag gick, och ibland i stunder av nycker trodde hon att hon dög. Att hennes bröst var okej, hennes ansikte diskret och lagom sminkat, och att hennes inkomst var tillräcklig.
Själv kunde jag också gå förbi henne utan att tänka på något anskrämligt i hennes yttre. Så naivt! Bekymmerslöst kunde hon korsa korridorerna med sin övervikt utan att bära långrandigt.
När man kunde få en bikinirumpa på bara fyra veckor om man köpte kvällstidningen och följde instruktionerna. Där kunde man också titta i tabeller om man vägde för mycket, om man tjänade tillräckligt. Vad killar tyckte om för bröst och vad tjejer ser först hos en kille.
Det hela var mycket enkelt. Det gavs exakta exempel med bilder på tjejer som var felfria, och tydliga förklaring som "så gick jag ner 25 kilo på tre veckor" och "så kan du klä dig smalare". Det här är en mullig modell och det här en vanlig modell.
Varför gick den här tjejen omkring så obekymrat med sina hängbröst? Läste hon inte tidningar, hade hon inte tv. Hon kanske inte råd? Eller visste hon något som vi andra inte visste. Hon kanske var en såndär feminist, som inte rakar sig mellan benen och som tycker analsex gör ont. ja, nånting var det.
Det här var naturligtvis bara vissa dagar. För det mesta hade hon långrandigt på sig och för det mesta drack hon bara ett glas citrondricka i matsalen på lunchen och för det mesta var allt som det skulle vara.
Men det var ibland som hon kom farande mellan skåpen med en frisyr som var ute redan innan den var inne. Med tajt t-shirt med ränder på tvären. Och Jag undrade vad som hade tagit åt henne. "hallå, gör om henne"
Men det var som om nånting stannade upp, som om breda höfter plötsligt blev lite tillåtet. som om jag bredvid henne också kunde se ut lite hur som helst. och ärligt talat ibland var det faktiskt lite skönt. aa det var faktiskt som om hon blev helt perfekt.
Men vadå? Stämde inte tidningarnas tabeller, tycker inte vi killar om fasta, stora och brunbrända bröst kanske. "hallå, gör om henne" Någon ordning måste det vara, man kan faktiskt inte se ut hur som helst, och framförallt kan man inte gå runt och tycka hur som helst. Citrondricka och bikinilinje, det är vad jag gillar. Det är vad jag tycker.
Men varför kändes hon friare än alla mina skolk? Varför blev hon så snygg när hon var så utanför marginalen? Varför kom det en doft av rock'n'roll när hon kom förbi?


Det här är Lars Winnerbäck, för transit i P3.

Lika som låtar ?






Säg vad ni vill men dessa två låtarna är lika. När refrängen börjar på ''Lång dag'' så låter den nästan precis som ''Leaving Home''.. Eller rätt ska vara rätt -  Leaving Home låter exakt som Lång Dag, eftersom Lasse gjorde sin låt först!! :)

Från hans perspektiv.. men inte från mitt.

deal?

Följ min blogg med Bloglovin

Winnerbäck. Thåström. Hellström. Vreeswijk.

Jag hade en rolig kväll och natt igår. Himla trevligt var det. Full med sång. Winnerbäck, Thåström, Ebba Grön, Imperiet, Håkan Hellström, Cornelis Vreeswijk och lite annan skön sång.
Jag tror jag snackade med sveriges största Thåtström-fan, haha. Helt underbart. 

Det blev senare än vad jag hade tänkt mej iallafall. Usch. 
Imorgon ska jag gå upp kl 5 halv 6. Idag gick jag och la med vid samma tid.
Orkar jag upp imorgon?
Jag måste upp imorgon. Haha.

 


Lars Winnerbäck – Ingen soldat
Thåström – Kärlek är för dom
Imperiet – Jag är en idiot
Ebba Grön – 800°

Cornelis Vreeswijk – Hönan Agda
Cornelis Vreeswijk – Ballad om en gammal knarkare

Ebba Grön – Mamma pappa barn
Ebba Grön – Mental istid
Håkan Hellström – En Midsommarnattsdröm

Några av låtarna som spelades igår. ♥

Livet är en ensam-grej.

Du har ett ansvar i livet. Att älska dig själv, så gott du kan.
Det är ditt enda ansvar, ditt enda uppdrag och din enda möjlighet.
Ingen annan än du själv är skyldig att göra dig lycklig.
Det är svårt. För dom som inte lyckats blir fulla av avund och gör allt
för att du inte ska kunna älska dig själv.

Dom ger till exempel ut tidningar med perfekta människor i för att få
dig att inse att du inte duger. Dom tar vara på ditt tvivel och använder
det när dom ska sälja bindor och rakhyvlar och deodoranter.

Men lika lite som du är skyldig dom lycka är du skyldig till deras olycka.
Du har bara dig själv och ditt enda uppdrag är att vara du.
Om du inte lyckats förut kan det vara en strålande bra årstid att börja på.

Livet är en ensam-grej. Allting har ett slut. Påsklovet har ett slut, sommaren,
en bra film har ett slut. Och när det är över är du ensam igen.

Då och då är du ensam.
Det enda du kan komma tillbaka till är ensamheten och du måste älska den.
För om du gör det kan allt annat få vara hur bäckligt som helst.

Framtiden kan vara ett orosmoln. Vi får höra så mycket olika saker om framtiden.
Vi vet ingenting och försöker måla upp scenarion och skräckexempel och troliga
situationer.

Där har vi nog mycket att lära av guldfisken. Den vet ingenting om framtiden. 
Undrar inte och oroas inte. En guldfisk älskar sig själv. En guldfisk lever i nuet.
Den har, vad jag har hört, ett minne på 5 sekunder, ungefär.
Det har ju inte människan. Vi har ju ett fantastikt minne. Men det kan tyckas 
ganska meningslöst om vi ältade istället för att bara låta det vara.

Att älska sig själv är ingen "satsa på dig själv"-grej. Det är en "du duger som
du är"-grej. Det får inte förväxlas med egoism eller djungelns lag.
Alla jag träffar, allt jag ser och allt jag hör är ju ingredienser i mitt liv.
Det liv som jag har skyldig att älska och vårda. Jag är inte så bra på det men
jag jobbar på det.

Ingenting är egentligen särskilt högtidligt eller glamoröst. Det blir vad man
gör det till. Och snart har jag använt varenda högtravande klyscha som finns att
tillgå. Det är underligt hur vissa meningar blir klyscher, bara för att dom sagts
många gånger. Hur ord blir innehållslösa inte för att dom har har upplevts utan
för att dom har slitits verbalt.

Det är dags att uppleva klyschorna. För det är bättre med en fågel i handen än
tio i skogen. Det är det. Man måste stå på sig. 

Och nu, i slutet av 90-talet när kvantitet går före kvalitet. Dom snabba klippens tid. 
Den hetsiga kroppsfixeringens tid. Dom tomma löftenas tid. Den innehållslösa humorns tid. 
Det är en tid som behöver så mycket ordspråk och klyschor över sig. Så mycket att vi 
snart kanske kan börja leva efter dom. Att vi snart kan börja älska oss själva. 

Det här är Lars Winnerbäck, för sista gången, i Transit, i P3.



Underbara texter. Jag älskar dem. Så .. åh det går inte att förklara.
Blev så himla lycklig när jag hittade dem!




"- Tänk vad man får va med om." när man åker taxi

"- Mmmm, nu har vi väl trevligt?"
"- Ja, det här ska jag aldrig glömma."
"- Nu skulle man haft en kamera."
"- Tänk vad man får va med om."
"- Att man inte för sånt här oftare. Det är ju så enkelt."

Det här är en hyllning till det glada, svenska kallpratet. För det
finns två sorters kallprat. Det glada och det pessimistiska.

"- Gud vilken dag, vilket väder!" 
"- Ja, hur länge det nu håller i sig."

En del säger solsken och säger uppehåll. Jag tror faktiskt att
kallpratet är lite underskattat. Det säger egentligen så mycket
om en person. Och vad ska man prata om om man inte känner varandra
och inte heller har ambitionen att lära känna varann.

Taxichauffören, kollegorna på andra avdelningen, kompisarnas kompisar
på festen, dagispersonalen, pizzabagaren, medresenärerna på flyget, 
och alla dom där människorna som man tack och lov möter fast man inte
har nånting gemensamt.

Dom där trevande meningarna innan man slänger titlarna. 

"- Jaha, o vad sysslar du med?"
"- Ah, lägg av! Det menar du inte?"
"- Studerar? Va då?"

Och hur mycket finns egentligen att säga om vädret. Det verkar inte
finnas nån som helst gräns. Jag tycker att det är roligt men jag är
själv usel på väderprat. 

"- Vilket värder vi har!"
"- Ja."
"- Det var 12 grader klockan 6 i morse."
"- Jasså."
"- Men dom sa på SMHI att det skulle bli kallare framåt kvällen"
"- Jasså."
"- Men det vet man ju hur det är med SMHI."
"- Jo."
"- Det är ju mest chansningar."
"- Ja."
"- Ah, det är inte mycket man kan göra åt."
"- Nae."
"- Alltså april är ju en lurig månad."
"- Ja, jo."
"- Ena dagen sol och andra dagen snöstorm."
"- Ah, precis."
"- Men förra året fick vi en härlig valborg."
"- Ja."
"- Men sen var det kallt igen på första maj."
"- Jasså."

Jag kan inte för mitt liv tycka att det är intressant. Men jag
gillar själva ambitionen att vilja prata lite av ren artighet och
ändå inte ha nåt att säga.

Det är som att vi tycker det är mer pinsamt med tystnad än fåniga
samtalsämnen. Det blir som ett spel. Hur länge kan man prata på
utan att ha nåt att säga? Jag tycker det är svårt, men vissa är
enormt duktiga på det och jag tycker att det är lite beundransvärt.

Tyvärr är det oftast bara klagomål vi kan älta när vi sitter,
till exempel och väntar på bussen. Buss-strejken, varför dom inte
har en hållplats till precis vid Konsum. Det kan väl inte vara så
svårt att fixa, men näerå, då får jag gå från Skånegatan, över två
övergångsställen, och det tar ju lika lång tid som halva bussresan,
om det är rusning.

Och så på tågresan. Dörrarna som inte funkar så att det drar in
rök från rökkupén. Maten som är så dyr. Priserna som är så underliga
att det kostar mer att åka tåg till Malmö än att flyga stand-by.
Det är ju inte klokt.

Och så enas vi över tråkigheter och håller med och säger "- Nä,
det är inte klokt." 

Vi borde använda mer av kallpratat vi kör med festliga tillfällen
i vardagslivet. Vi borde säga "- Att man inte för sånt här oftare."
när vi åker tåg. "- Nu skulle man haft en kamera." när vi står på
busshållplatsen. "- Nu har vi väl trevligt." när vi väntar på pizzan.
"- Tänk vad man får va med om." när man åker taxi

Det här är Lars Winnerbäck, i Transit, i P3.


taget från världens bästa sida.



Jag fick lift ner till Malmö på ett statoilflak..

eller fick jag ?

Det är ingen som vet det. Men på onsdag ska jag till Helsingborg, men inte på något jävla flak från en gammal sliten mack. Nej nej nej..

NOG DET FINASTE IDAG ..

FINAST IDAG. TA ER TID ATT TRYCK HÄR!!






Jag säger det från mitt hjärta, det är nog det finaste idag.. Eller nej, det näst finaste. För det finaste var när min älskling skrev ''Jag har världens finaste flickvän♥'' .. Men snälla. Ta er tid att tryck på länken, för jag blev tårögd. Snälla snälla snälla..


Åååh, underbart! ♥


Sagt om Hjärterdam ..

Jag vet att jag är lång..

Jag är typ 3 meter. Det vill säga att jag har nästan 2 meter långa ben.. Den slår ni inte va ??
Eller ja.. det ser iallafall utså .. Haha.



I ärlighetens namn är jag bara 1.77-78 meter lång. Och har ben på fan halva kroppen. Det är ganska häftigt, men mindre häftigt när man ska köpa byxor. För då blir ju de oftast förkorta.. Och helt plötslig ser man fattig ut. Haha!

Nej, jag ska inte klaga på min underbara läng. Jag är lång och stolt. Precis som en viss Montazami. ♥

Hela min dag ..

Hela min dag har bestått av sömn i hängmattan. Fast en stund imorse var jag på Eurostop för jag behövde köpa shampoo och annat stuff. Akut! Haha.
Senare låg jag bara i hängmattan, lyssnade på fin musik.. Winnerbäck, Håkan, Gyllenhammar mfl. Underbart! Somnade till då och då, men vaknade av att mamma kom och väckte mej med onödiga frågor. Haha.
Har inte fått någon färg alls idag.. Tyckte det var konstigt till en början, men senare kom jag på att man nog inte får så mycket färg när man ligger i skuggan.

Ikväll så åt jag kräftor, för nästan första gången i mitt liv. Det var absolut ingen A-ha-upplevelse, men nu vet jag iallafall hur man skalar en kräfta om jag mot förmodan blir bjuden på det någon gång.. (det hoppas jag aldrig att jag blir, haha!) Räkorna däremot och Västerbotten pajen: MUMS!
Min far är en mästare på att laga mat. Punkt Slut.

Ni vet att jag var där va ?

 

 

 

i mina drömmar åtminstone.

Valfritt innehåll
RSS 2.0